Kratom a fitness: Jak kratom pomáhá při cvičení

Kratom, rostlina pocházející z jihovýchodní Asie, si získává stále větší popularitu nejen mezi lidmi hledajícími alternativní způsoby léčby, ale také mezi sportovci a fitness nadšenci. Díky svým jedinečným vlastnostem může kratom nabídnout mnoho výhod, které mohou zlepšit výkon, urychlit regeneraci a celkově podpořit zdravý životní styl.

Co je Kratom?

Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický strom z čeledi kávovníkovitých, jehož listy obsahují aktivní alkaloidy, zejména mitragynin a 7-hydroxymitragynin. Tyto látky interagují s receptory v mozku, což může mít různé fyziologické účinky, včetně úlevy od bolesti, zvýšení energie a zlepšení nálady.

Jaký Kratom je na cvičení nejlepší?

Odborníci radí, že na cvičení je nejlepší bílý Kratom pro své energické účinky, které u bílého Kratomu jsou nejvíce účinné. Vyzkoušejte náš Bílý Kratom - White Maeng-da, který je na cvičení naprosto perfektní. Tuto informaci nám dalo více než 5000 zákazníků, kteří právě bílý Kratom pijí do fitness zařízení.

Jak Kratom Pomáhá Při Cvičení?

1. Zvýšení Energie a Výdrže

Kratom, zejména zelené a bílé druhy, je známý svými energizujícími účinky. Uživatelé hlásí zvýšenou energii a výdrž, což může být velmi přínosné pro dlouhé a náročné tréninky. Tento účinek je srovnatelný s kofeinem, ale bez nepříjemných vedlejších účinků, jako je nervozita nebo nespavost.

Jak to Funguje?

  • Alkaloidy v Kratomu: Mitragynin a 7-hydroxymitragynin stimulují adrenoreceptory, což vede k uvolňování adrenalinu a následnému zvýšení energie.
  • Zlepšení Krevního Oběhu: Kratom může také zlepšit krevní oběh, což znamená, že svaly dostávají více kyslíku a živin potřebných pro optimální výkon.

2. Úleva od Bolesti a Svalového Napětí

Kratom je také známý svými analgetickými vlastnostmi. Červené druhy kratomu jsou obzvláště účinné při zmírňování bolesti a svalového napětí, což může být užitečné po náročném tréninku nebo v případě zranění.

Mechanismus Úlevy

  • Interakce s Opioidními Receptory: Aktivní složky kratomu se vážou na opioidní receptory v mozku, což může vést k výrazné úlevě od bolesti.
  • Protizánětlivé Vlastnosti: Kratom má také protizánětlivé účinky, které mohou pomoci snížit otoky a záněty po intenzivním cvičení.

3. Zlepšení Nálady a Motivace

Kratom může výrazně zlepšit náladu a motivaci, což je důležité pro pravidelný a efektivní tréninkový režim. Euforické účinky kratomu mohou zvýšit motivaci a snížit pocity únavy nebo vyčerpání.

Psychologické Výhody

  • Zvýšení Dopaminu: Kratom může zvýšit hladiny dopaminu, což vede k lepší náladě a větší motivaci.
  • Snížení Stresu a Úzkosti: Kratom může také pomoci snížit stres a úzkost, což je klíčové pro udržení pozitivního přístupu k tréninku.

4. Podpora Regenerace

Po cvičení je důležitá rychlá a efektivní regenerace, aby tělo mohlo co nejdříve opět podávat maximální výkon. Kratom může urychlit proces regenerace díky svým relaxačním a analgetickým vlastnostem.

Jak Kratom Podporuje Regeneraci?

  • Snížení Bolesti: Rychlejší úleva od bolesti umožňuje sportovcům rychleji se vrátit k tréninku.
  • Relaxace Svalů: Kratom pomáhá uvolnit svalové napětí, což podporuje regeneraci a snižuje riziko křečí nebo zranění.

Doporučené Použití Kratomu Při Cvičení

Dávkování

Správné dávkování kratomu je klíčové pro dosažení požadovaných účinků bez nežádoucích vedlejších účinků. Obecně se doporučuje:

  • Nízké dávky (1-3 gramy): Pro zvýšení energie a výdrže.
  • Střední dávky (3-5 gramů): Pro úlevu od bolesti a svalového napětí.
  • Vyšší dávky (5-7 gramů): Pro silné analgetické a relaxační účinky.

Časování

  • Před Tréninkem: Pro zvýšení energie a zlepšení výkonu se doporučuje užívat kratom 30-45 minut před tréninkem.
  • Po Tréninku: Pro podporu regenerace a úlevu od bolesti je vhodné užít kratom po tréninku.

Bezpečnost a Vedlejší Účinky

I když je kratom obecně považován za bezpečný, je důležité ho užívat s rozvahou. Možné vedlejší účinky zahrnují nevolnost, závratě a zácpu. Vždy je důležité začít s nízkou dávkou a postupně ji zvyšovat podle potřeby.

Závěr

Kratom může být cenným doplňkem pro sportovce a fitness nadšence díky svým energizujícím, analgetickým a regenerativním vlastnostem. Správné dávkování a časování jsou klíčové pro dosažení maximálních výhod. Při správném používání může kratom výrazně zlepšit výkon, urychlit regeneraci a podpořit celkovou pohodu.

Pro více informací a nákup kvalitního kratomu navštivte tento odkaz