Co to je HHC ?

Haxahydrocannabiol (HHC) je jedna z mnoha kannabinoidních sloučenin, které se nacházejí v konopí. Kannabinoidy jsou látky, které jsou produkovány rostlinou konopí a které mají různé účinky na lidský organismus.

HHC je specifickým typem kannabinoidu, který se nachází v nízkých koncentracích v konopí. Dosud nebylo provedeno mnoho výzkumu na HHC, ale některé studie naznačují, že může mít analgetické účinky.

Jedna z prvních studií na HHC byla provedena v roce 2015 a zjistila, že tato sloučenina má silný analgetický účinek při podávání v kombinaci s THC (tetrahydrocannabinol) v koncentracích 0,1 až 1,0 µM. Další studie z roku 2018 zjistila, že HHC má také protizánětlivé účinky.

Navzdory těmto pozitivním výsledkům je třeba mít na paměti, že výzkum na HHC je stále v rané fázi a potřebujeme více informací, abychom pochopili jeho potenciální terapeutické využití a bezpečnost. Navíc, další studie by měly být provedeny na lidských modelech, aby bylo možné potvrdit a rozšířit poznatky získané z in vitro a in vivo studií.

V současné době, HHC není regulován jako léčivo ani jako kontrolovaná látka v mnoha zemích. A také, není k dispozici na trhu jako volně prodejný produkt. Je důležité, aby bylo provedeno další výzkum, aby bylo zjištěno, zda HHC skutečně může být účinným a bezpečným léčivem a jak by mělo být regulováno.